FØRSTEHJÆLP

Det er altid bedre at forebygge end at helbrede – men det er ikke altid muligt, og derfor er det nødvendigt at have gode evner indenfor førstehjælp. Førstehjælpskurserne på SIRAS ACADEMY er nogle af verdens mest avancerede. Kurserne er udviklet på baggrund af mange års erfaring indenfor taktisk førstehjælp fra internationale sygehuse, ambulancetjeneste og specialstyrkers taktisk patruljesanitet fra krigsområder. SIRAS Instruktører har i samarbejde med Forsvaret udviklet de teknikker, der i dag bliver anvendt af danske enheder i Afghanistan.

Vi underviser ikke i noget, som ikke er afprøvet i praksis.

Kurserne følger PHTLS-principperne og TCCC-guidelines og bliver løbende opdateret.

Normalt holder vi kurserne opdelt efter moduler (første kursus = modul 1), dog har vi under vores førstehjælps kurser valgt at navngive dem med TIER nummerering. Det er for at give kursister en bedre idé om hvilket niveau de ligger på i forhold til udenlandske arbejdsgivers kriterier hvor der ofte bliver anvendt TIER nummerering.

Find det næste planlagte kursus i vores kursuskalender, hvor du også  kan tilmelde dig. Kan du ikke finde det ønskede kursus, eller har du nogle spørgsmål,  så er du velkommen til at kontakte os. 

Modul 1: FIRST RESPONDER (TIER3)

SIRAS FIRST RESPONDER kurset er tiltænkt og at foretrække alle operatører har gennemført. Kurset tager udgangspunkt i den akutte behandling der foregår umiddelbart efter skaden er opstået og trusselsniveauet stadig er højt. Kurset skaber grundlag for færdigheder og viden der er nødvendig for at forsætte videre til TIER 2 CLS kurset.

Pris: kr 3.400,-

Modul 2: Combat Lifesaver (Tier 2)

CLS kurset tager hul på en større gennemgang af kroppens anatomi for at give en bedre forståelse for skadesmekanisme relateret i forbindelse med skader opstået på en kampplads / taktisk miljø. Ydermere bliver kursisterne trænet og får værktøjer til at opsætte egne trænings scenarier til at kunne vedligeholde sine færdigheder eller assistere på TIER 3 kurser. Kurset er tiltænkt dem som ønsker at indgå i et hold med speciale i førstehjælp. Kurset skaber forudsætninger for at eleven kan forsætte på COMBAT MEDIC kurset.

Pris: kr 4.900,-

Modul 3: Combat Medic (Tier 1)

SIRAS COMBAT MEDIC er den højeste førstehjælps uddannelse hos SIRAS. Dette er en specialist uddannelse der skaber stor forståelse for menneskets krop, dens vitale dele og deres formål. Der undervises blandt andet i at anlægge intravenøs adgange (IV, til drop og medicin), intramuskulære injektioner (IM), intraossøs adgang (IO), samt væsketerapi. Combat Medic kurset henvender sig til kursisten med mål for at kunne indgå som medic på details i alt fra low til high risk missioner.

Pris: kr 17.900,-

Medic specialist – medic instruktør modul 4

Medic Specialist-kurset henvender sig til personer, som ønsker at fungere som Medic faglig rådgiver/instruktør for en organisation eller under en større operation.

Kurset er delt op i en instruktørdel og en undervisningsdel. I undervisningsdelen vil kursisten både være underviser og kontrollant.

Du vil som medicspecialist blive uddannet QRF-medic og kunne varetage det overordnede ansvar for planlægning og gennemførelse af medicdelen i større operationer. Du vil også kunne indgå som instruktør på andre SIRAS ACADEMY førstehjælpskurser.

Kurset overholder PHTLS-principperne og TCCC-guidelines og bliver opdateret løbende.

Pris: kr 2.500,-